Babszüret társasjáték

A Babszüret egy könnyen tanulható társasjáték, 2 – 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kereskedés, a pakli tervezés és a negotiation mechanizmusokra. 

 

A Szellemlovas leírása:

 

A bab ültetvényesek játéka.
Minden játékosnak van 2 területe, ahol babokat termeszt. Természetesen egy babföldön csak egyféle babot lehet termeszteni. Minden körben a kezedben levő első babot köteles vagy elültetni, ha illik valamelyik babföldedre, akkor ültetheted oda, ha nincs neki hely, muszáj vagy betakarítani. Vannak ritka és gyakori babfajták, a ritka babok már kis mennyiségnél is nagy bevételt hoznak, míg a gyakori babokból többet kell betakarítani a megfelelő bevételhez. A játék során lehet a még el nem ültetett babokkal kereskedni, amihez jó ajánlatok kellenek. Ötletes, hogy a betakarított babok hátulja egyben az értük kapott pénz is, így a játék végén csak össze kell számolnod, hogy mennyi pénzt gyűjtöttél, akinek a legtöbb pénze van, az a győztes.
A játék egyik különlegessége, hogy a kézben tartott lapjaid sorrendjét nem szabad megváltoztatni, ezt elég nehéz betartani. A kötelező beültetés miatt jól át kell gondolni, hogy melyik lapokat ajánljuk fel cserére, sőt még az ajándékozás is jó alternatíva lehet, ha van aki elfogadja.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a cserélgetős, alkudozós játékokat.

További posztok

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük